skip to Main Content

Tuinontwerp
Een goed tuinontwerp is de basis van je nieuwe tuin en zal alle stappen tot en met het onderhoud makkelijker en overzichtelijker maken. Met een tuinontwerp worden op voorhand keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat jij jarenlang plezier kunt hebben van je tuin.

Die keuzes gaan bijvoorbeeld over de inval van de zon, het wel of niet plaatsen van bebouwing, de gewenste ruimte om zitplekken te creëren en de hoeveelheid beplanting. Daar waar de één een landelijke tuin wenst, kiest de ander voor een familietuin waar veel ruimte is voor de kinderen en weer een ander voor een moderne tuin met strakke lijnen. Uiteraard ligt het er ook helemaal aan wat voor tuin je hebt en de ruimte die deze biedt.

Bij De Aar Hoveniers vinden we niets leuker dan in dit proces met jou meedenken. Tijdens de ontwerpfase wordt nagedacht over de inrichting, de functies en de materialisering van je tuin. Hiervoor bieden wij twee mogelijkheden aan.

Ervaren tuinontwerper
De eerste mogelijkheid is om een tuinontwerp te laten maken door een ervaren tuinontwerper waar wij mee samenwerken. De ontwerper zal een op maat gemaakt plan maken met een creatieve inslag. Door de jarenlange ervaring weet de tuinontwerper precies wat de mogelijkheden zijn voor een tuinontwerp en kan hij je hierin goed adviseren.

Schetsservice aan de keukentafel
Als je al een goed idee hebt over de inrichting van je nieuwe tuin, dan kunnen wij je onze schetsservice aanbieden. We komen bij je langs en bespreken aan jouw keukentafel de plannen. Wij geven je uitgebreid advies over alle facetten en stellen samen met jou een plan op waar je helemaal tevreden over bent. Dat plan werken wij vervolgens uit in een digitale tekening. Het voordeel van een goed doordacht tuinontwerp is dat de aanleg van je nieuwe tuin soepeler verloopt. Ook zal het tuinonderhoud makkelijker zijn omdat er is gekeken naar de afstemming van materialen, beplanting en de ruimtelijke werking.

Beplantingsplan
Naast het ontwerpen van je tuin kunnen wij ook een passend beplantingsplan maken. Bij een beplantingsplan is de sfeer die je wilt leidinggevend. Er zijn veel verschillende soorten planten waaruit een ontwerper kan kiezen. Hierbij houden we rekening met bloeikleur, bloeitijd, planthoogtes, de seizoensbeleving en het onderhoud. Door de juiste toepassing van beplanting krijgt de tuin diepte en geborgenheid. De beplanting is een echte aanvulling op het tuinontwerp en samen zullen ze zorgen voor een tuin waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Wil je een ontwerp voor je tuin laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor meer informatie over het maken van een tuinontwerp en de verschillende mogelijkheden, kun je onderstaand productblad downloaden.

Back To Top