skip to Main Content

Duurzaamheid of duurzame tuinen, wat houdt dat nou precies in? Voor de één is het een modegril die wel weer overwaait, voor de ander is het een niet meer weg te denken onderdeel van het leven geworden.

Bij De Aar Hoveniers geloven wij dat duurzaamheid de toekomst heeft, niet alleen door het grote (ver)gebruik van steeds schaarser worden grondstoffen, het winnen en transporteren daarvan maar ook om de belasting op het milieu te verkleinen. In onze dagelijkse bedrijfsvoering speelt duurzaamheid een prominente rol in al onze beslissingen!

Tijdens het eerste oriënterende gesprek met een (potentiële) klant zullen wij duurzaamheid meenemen in het gesprek. Denk daarbij aan adviezen over het loskoppelen van de hemelwaterafvoer (de regenpijp) en de mogelijkheden om het opgevangen regenwater zo optimaal mogelijk te benutten. Bij de aanleg of renovatie van een tuin kunnen materialen en planten hergebruikt worden.

Bij nieuwe beplanting adviseren wij aan de hand van uw wensen insectenvriendelijke planten en de mogelijkheden om inheemse beplanting toe te passen. Ook in de keuze voor het type verharding zijn er veel mogelijkheden voor een duurzaam alternatief. Zo kan bestrating met waterdoorlatende voegen worden gelegd of als stapstenen, maar ook grasbetontegels of grind zijn leuke opties!

Wij gebruiken alleen tuinhout met het FSC  keurmerk en bij voorkeur  duurzame (Europese) houtsoorten. Op deze manier wordt het transport tot een minimum beperkt. Ook voor andere materialen proberen wij deze zo veel mogelijk lokaal in te kopen en houden wij rekening waar de grondstoffen vandaan komen.

Een ander aspect waar wij tijdens de aanleg, maar zeker ook bij het tuinonderhoud aan werken is een gezonde bodem. Zo gebruiken wij geen kunstmest en adviseren wij ook om niet al het organisch materiaal zoals bladafval uit de tuin te verwijderen. Zo werken wij aan een goede bacterie- en schimmelcultuur in de bodem door het toepassen van 100% organische bodemverbeteraars. Dit doen wij bij de aanleg van de tuin maar ook bij het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden.

Back To Top